Niekedy naozaj stačí len malá zmena v overenej pochúťke a vy vykúzlite úplne novú špecialitu. Ak máte chuť, pustite sa s nami do prípravy jedla, ktoré máme hotové za pol hodinu.
Potrebujeme: 2 žemle, 1 väčšiu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, olej, 400 g mletého mäsa, 1 - 2 vajcia, 2 lyžice pikantného kečupu, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, 100 g tvrdého syra, strúhanku, mlieko
Postup: Žemle si namočíme do studeného mlieka. Cibuľu a cesnak nadrobno nakrájame, spolu opražíme a necháme vychladnúť. Do mletého mäsa pridáme vytlačené žemle, vajcia, kečup, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, vychladnutú opraženú cibuľu a cesnak a dobre premiešame. Z mäsovej masy lyžicou vyberáme kôpky, do každej vtlačíme kocku tvrdého syra a navlhčenými rukami sformujeme guľky. Obalíme ich v strúhanke a zo všetkých strán vypražíme v rozohriatom oleji. Podávame so zemiakmi a čerstvou zeleninou. - he -