Mäsité jedlá obľubuje najmä mužská časť populácie. Gazdinky sú však veľakrát bezmocné, čo uvariť na večeru. Niekedy stačí trošku fantázie a vykúzlite naozaj chutné jedlo. A takmer bez námahy. Príprava bravčového rebierka, ktoré sme vám pripravili tento týždeň, vyžaduje krátky čas na prípravu, minimálne množstvo surovín a trošku predstavivosti. Ak sa vám recept zapáčil, neváhajte a pustite sa s nami do varenia.
Potrebujeme: bravčové rebierko, 2 stredné cibule, strúčiky cesnaku, zemiaky, soľ, mletú rascu, korenie, červenú papriku, olej a plátky slaniny
Postup. Očistené, umyté a nakrájané zemiaky poukladáme na dno vopred vymasteného pekáča. Posolíme ich, posypeme mletou rascou a červenou paprikou. Na zemiaky pokladieme cibuľu pokrájanú na kolieska a plátky slaniny podľa chuti. Osolené rebierko pokoreníme a potrieme pretlačenými strúčikmi cesnaku. Ochutené mäso položíme do pekáča na zemiaky, prilejeme 1 dl vody a zakryjeme alobalom. Dusíme v rúre zhruba 1 hodinu pri 150°C. Alobal odkryjeme, keď sú už zemiaky mäkké. Vyberieme ich spod rebierka, uložíme na jednu polovicu pekáča a mäso na druhú a dáme zapiecť do chrumkava. Podávame so šalátom s čerstvej zeleniny. - he -