Pod pokrievkou novohradských kuchárov sa tento raz pripravovalo kurča na spôsob bažanta. Keďže kuracie mäso nemôže nechýbať na žiadnom jedálnom lístku, ponúkame Vám, milé gazdinky nenáročný recept.
Suroviny: 1 kurča, 40g slaniny, soľ, masť, 1 cibuľa, nové korenie, celé čierne korenie, voda, hladká múka, maslo.
Postup: Umyté a osušené kurča prešpikujeme slaninou, mierne osolíme vo vnútri aj na povrchu. Slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme a pridáme tuk. Ďalej dodáme nakrájanú cibuľu a spolu popražíme, podlejeme vodou, pridáme nové a čierne korenie.
Do základu pridáme prešpikované kurča. Udusené kurča vyberieme. Šťavu zaprášime múkou, zalejeme vodou a za občasného miešania varíme asi pol hodinu. Uvarenú šťavu dochutíme a zjemníme maslom. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi. - mb -