Viac ako 20 družstiev zo Slovenska a Maďarska súťažilo v Radzovciach vo varení guľáša. Šéfkuchár Szanisló, A. Tóth, L. Tóth, Korponai a Jaško reprezentovali starých pánov Radzoviec-Čakanoviec nielen vo večernom futbalovom zápase s Vácom, ale aj v „kuchtení“.
Boli sme zvedaví, koľko druhov mäsa použili. „Je tam diviačie, hovädzie, bravčové, údené, korenie a ešte aj červené víno. Nemáme špeciálny recept. Každý sem prišiel s nádejou na víťazstvo, ale organizátori zabezpečili ceny každému. Aj tým, ktorí by uvarili iba sáčkovú guľášovú polievku,“ povedal Attila Tóth. V porote nechýbal okrem maďarských hostí ani Péter Csúsz a veru každý guľáš mu chutil. Ľudové piesne, tance a hlavne mažoretky v podaní ZŠ a MŠ Veľká nad Ipľom roztlieskali nielen domácich divákov, ale aj hostí. Škôlkári si vystúpením spríjemnili prázdninové dni.
Večer zakončila počas obidvoch víkendov tradičná tanečná zábava.