POLTÁR. Gombovce aj tento rok zožali veľký úspech. Počas sobotňajšieho (8. 9.) GombovecFestu v Poltári sa po sladkej pochúťke len tak zaprášilo.
Prsty si oblizovali deti aj dospelí. A tak, ako po iné roky, v ich jedení sa aj súťažilo. Podujatie spestrili vystúpenia rôznych žánrov.
Opäť bolo dôvodom na priateľské posedenia aj zábavu. My vám jeho atmosféru prinášame zachytenú objektívom fotoaparátu.
Recept na gombovce od organizátorov Gombovecfestu:
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a za tepla pretlačíme. Necháme vy-chladnúť, pridáme hladkú múku, vajce, soľ a vypracujeme vláčne cesto. Rozvaľkáme ho, pokrájame na kocky a do každej dáme za malú lyžičku veľmi hustého slivkového lekváru alebo slivku.
Z každej kocky vyformujeme gombovec – slivkovú guľu, a tieto dáme variť do vriacej vody. Uvarené sú vtedy, keď vyplávajú na povrch. Gombovce vyberieme, posypeme buď makom, alebo opraženou strúhankou či krupicou, polejeme maslom a posypeme práškovým cukrom.
