Čo si dať v lete na tanier

Stravovanie podľa autorky knihy Varíme v súlade s prírodou alebo keď jedlo lieči.

Spoločné jedenie nemusí byť dlhou formálnou záležitosťou.Spoločné jedenie nemusí byť dlhou formálnou záležitosťou. (Zdroj: AdobeStock)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

LUČENEC. Michaela Melichová sa venuje zdravému stravovaniu, svoje poznatky zhrnula do knihy Varíme v súlade s prírodou alebo keď jedlo lieči o ktorej sme už písali. Poprosili sme ju či by naším čitateľom neporadila ako sa stravovať v lete. Na záver pridala aj recept na tradičné leto, ktoré sa dá uvariť inak než ho poznáme.

Ako sa teda stravovať v letných horúčavách?

Je leto a v jeho dlhé horúce dni sa často mnohí z nás k jedlu dostanú až večer, keď sa vonku trošku ochladí, čo je spôsobené vysilením organizmu z horúčav a my počas dňa nemáme vôbec chuť na varené jedlo. Pri sporáku sa človek tiež snaží stráviť čo najkratšiu dobu. Túžime len po ochladení a máme potrebu zahnať hlad a doplniť energiu. Niekto si myslí, že čím chladnejšie nápoje bude piť, tým viac telo ochladí. Opak je však pravdou. Telo musí uvoľniť energiu na ohriatie studeného nápoja, čím opäť vzniká teplo, ktoré ohreje organizmus. A nastáva začarovaný kruh, siahneme po zmrzline a zistíme, že sme si znovu nepomohli. Tadiaľto cesta určite nepovedie.

SkryťVypnúť reklamu

Vraví sa, že raňajky sú základ dňa, čím teda začať?

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným MYregiony.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C75F4 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Novohrad

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 98 149
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 096
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 797
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 053
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 267
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 887
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 816
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu