9 percent objemu výroby ide na vývoz do Rakúska, Nemecka, Talianska a iných krajín.
Majiteľ a konateľ firmy Tibor Szomolai zdôrazňuje, že podnikanie s týmto sortimentom je nebezpečné hlavne z dôvodu potreby kvalitného skladovania a prepravy tovaru – hríby totiž rýchlo podliehajú skaze.
- Každá huba prejde rukou znalca -, hovorí T. Szomolai a dodáva: - Dá sa týmto podnikaním uživiť, ale treba to vedieť.
V sezóne býva vo firme zamestnaná stovka brigádnikov. Tohto roku od začiatku júna do začiatku septembra spracovali trochu menej hríbov ako vlani. Hlavným sortimentom boli dubáky a kuriatka. V súčasnosti ešte balia sušené hríby.
Zaujímavosťou je, že v zime sa vo firme zaoberajú perforovaním kraslíc. T. Szomolai sám navrhuje motívy. A nie sú to obyčajné vajíčka, ale medzinárodne ocenené kraslice, cena jedného kusa je 700 korún. Zimnú návštevu tejto svojráznej firmy si určite neodpustíme.